10 Mart 2014 Pazartesi

Magnolia Puding







 Herkese güzel bir haftanın ilk gününden merhabalar, bugün sizinle uzun zamandır yapmak istediğim ve haftasonu yapıp afiyetle yediğimiz leziz Magnolia puding'in tarifini paylaşıcam, aslında bu tatlı sıcak yaz günlerinde çok çok daha güzel gider, ama benim gibi süt tatlılarını seviyorsanız her mevsim afiyetle yiyebileceğiniz güzel bir tarif




Malzemeler

  • 2 yumurta sarısı
  • 2,5 su bardağı süt
  • 5 kaşık şeker
  • 3 kaşık un
  • yarım bardak süt
  • 1 paker dr.oetker pasta kreması ( isteyen krem şanti kullanabilir)
  • yarım paket labne peyniri (100 g)
  • 3 kaşık krema
  • muz
  • cicibebe bisküvi


Yapılışı

Yumurta sarılarını, unu, şeker ve sütü tencereye alıp ocakta sürekli karışıtırarak kaynatıyoruz. kaynayıp krema kıvamına gelince ocaktan alıp ılıtın ve bir kenarda dr.oetker pasta kremasının üçte birini yarım su bardağı sütle çırpıyoruz kıvam alınca içine labne peyniri ve kremayı da ekliyoruz. ocakta pişirdiğimiz kremamız ılıklaşınca içine dr. eotker pasta kremasıyla hazırladığımız krema karışımını da ekleyip mikserle iyice çırpıyoruz. Borcama ya da cuplara önce bir kepçe krema üzerine robotta çekilmiş cicibebe bisküvilerimizi onun üzerine çileklerimizi koyuyoruz ve bu sıralamayı bir kez daha yapıp en üste bisküvileri getiriyoruz, isterseniz benim gibi cuplara döküp çilekleri kenarlara da yerleştirebilirsiniz görüntüsü çok daha güzel ve şık oluyor. Afiyet olsun.

Not: dr. oetker pasta kreması vanilya aromalı olduğu için ben vanilya koymadım, siz krem şanti kullanıcaksanız 1 paket de vanilya kullanın.



3 yorum: